PDD poziva sve albanske stranke u zajedničku listu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. februar 2022. Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija uputila je javni poziv svim albanskim strankama u Bujanovcu i Preševu za dogovor o formiranju jedinstvene liste za parlamentarne izbore 3. aprila.

Iz PDD-a su pozvali predstavnike Alternative za promene, Demokratske partije, Demokratske partija Albanaca, Pokreta za reforme, Pokret za demokratski progres i Demokratske unije Albanaca.

Ovo su stranke koje su na prošlim republičkim izborima nastupile na zajedničkoj listi „Ujedinjena dolina“.

Sastanak je zakazan za petak (18. februar) od 19 časova u Opštini Preševo.

U saopštenju PDD-a se navodi da se ova stranka zalaže za „zajedničku listu albanskih političkih subjekata u Preševskoj dolini“.

Iz Alternative za promene su ranije najavili da će se odazvati svakom pozivu za razgovore o zajedničkoj listi, iako se protive da PDD ponovo dobije prvo mesto na listi, jer, kako kažu, to mesto sada pripada Alternativi kao najjačoj stranci.

Bujanovačke su ranije danas javile da je PDD za narodnog poslanika ponovo kandidovao lidera stranke Šaipa Kamberija.

-Glavni odbor je pozitivno ocenio rad i posvećenost poslaničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“, koja je dokazala da delovanje u parlamentu dobija na značaju i vrednosti ukoliko se vodi adekvatna i dobra politika – kaže se  u oceni rada albanskih poslanika koje je predvodio Kamberi u prošlom sazivu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *