Za kupovinu stana ili kuće 20.000 evra od države

Bujanovac, 18. februbar 2022. – Ministar finansija Siniša Mali najavio je subvencije za kupovinu stana ili izgradnju kuće u iznosu do 20.000 evra, po osnovu rođenja deteta.

– Želimo da napravimo kriterijume da što više građana može da ostvari ovo pravo, s obzirom na to da nam je važno da dalje podstičemo natalitet u našoj zemlji, i da mladi roditelji svoje porodice zasnivaju u Srbiji – naveo je Mali na svom Instagram profilu.

Kako je dodao, to je i razlog zašto država želi da subvencioniše kupovinu stana, ali i izdradnju kuće u iznosu od 20.000 evra.

-Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom već propisuje da to pravo može ostvariti svaka majka za dete rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije, pod uslovom da prvi put stiče u svojinu nepokretnost na teritoriji Srbije, te da se zahtev može podneti u roku od godinu dana od dana rođenja deteta – dodao je Mali.

Prema njegovim očekivanjima Uredba će se naći na sednici Vlade u narednih 10 dana.

Detalji Uredbe koja će regulisati pravo na novčana sredstva države za kupovinu stana ili izdranju kuće, a po osnovu rođenja deteta, dogovoreni su u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *