Lena iz Žuželjice prva na likovnom konkursu Instituta “Batut”

Piše D.Stošić

Bujanovac, 19. februbar 2022. – Lena Spasić iz Žuželjice, učenica četvrtgog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Levosoju, osvojila je prvo mesto na likovnom konkursu koji organizuje Institut za javno zdravlje Srbije “Milan Jovanović Batut”.

U konkurenciji 81 likovnog rada, desetogodišnja Lena je odnela pobedu u konkurenciji osnovaca iz cele Srbije.

Nagrađeni rad na temu dojenja

Njen likovni rad na temu “Dojenje je poklon za ceo život” i osvojeno prvo mesto, za Leninu učiteljicu, Vesnu Nakić iz Bujanovca, nije iznenađenje jer, kako kaže, Lena ima veliki talenat za crtanje.

– Osvojila je prvo mesto i na likovnom konkursu koji je naša škola organizovala povodom obeležavanja školske slave Sveti Sava, tako da je i ovaj uspeh dodatni podsticaj za nju, da nastavi da razvija svoj talenat, kaže nam učiteljica Vesna.

Pojašnjava da učenici škole u Levosoju svake godine učestvuju na likovno-literarnom konkursu koji oragnizuje Batut i da ih uvek obraduju nekom nagradom ili pohvalom.

Lena sa drugovima i drugaricama

– Ovo je pre svega njen uspeh, njena zasluga, pa potom i uspeh škole i rezultat svega dobrog što zajedno radimo u školi. Ponosni smo na naše učenike, dodaje učiteljica.

Likovno-literarni konkurs za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta svake godine organizuje Centar za promociju zdravlja Instituta Batut.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *