Mitrović: Vučić ima viziju razvoja Bujanovačke Banje

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 22. februar 2022. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić verovatno ima vizuju šta i  kako sa daljim razvojem i ulaganjem u Bujanovačku Banju, pa je zato u Merošini najavio ulaganja i ja verujem da će to obećanje biti ispunjeno, rekao je za Bujanovačke Nenad Mitrović, šef bujanovačkog odbora Srpske napredne stranke.

Na pitanje Bujanovačkih o kakvim investicijama je reč, Mitrović kaže da nema konkretna saznanja, ali je podsetio šta je do sada urađeno u Bujanovačkoj Banji.

– Prošle godine Ministarstvo zdravlja je finansijski podržalo Bujanovačku banju sredstvima u iznosu od 37 miliona dinara za zaostale plate radnika tako da su radnicima isplaćene sve zaostale plate – kaže Mitrović.

Dodao je da je ova pomoć Ministarstva zdravlja bila značajna, jer Bujanovačka Banja kao Specijalna bolnica za rehabilitaciju u uslovima pandemije korona virusa i manjeg broja pacijenata nije mogla da ostvari velike prihode.

– Od početka pandemije, zbog karantina i kovid bolnice, imali smo izuzetno mali broj pacijenata što je i razumljivo u takvoj situaciji, tako da nismo mogli da radimo i da ostvarimo dovoljno novca za plate radnika i za izmirenje obaveza prema dobavljačima, pa nam je za isplatu plata podršku pružilo Ministarstvo zdravlja – istakao je Mitrović, koji je zaposlen u ovom lečilištu.

Konkretna investicija, kako kaže, jeste i 2 milona dinara uloženih u obnovu i adaptaciju otvorenih bazena.

-U okviru kampanje “Budućnost Srbije“ 2019. godine predsednik Vučić je  najavio pomoć Bujanovačkoj Banji i poslednje dve godine je Banja dobijala ta sredstva, odnosno finansijsku podršku i to što je u prethodnom periodu obećano, konkretno je ostvareno – zaključuje Mitrović.

Predsednik Srbije je već nekoliko puta najavljivao investicije u Bujanovačku Banju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *