Iz Bujanovca 6 poslaničkih kandidata za izbore 3. aprila

Bujanovac, 24. februar 2022. Za narodne poslanike do sada je kandidovano šestoro Bujanovčana, a broj potencijalnih poslanika iz opštine će biti i veći kada albanske stranke podnesu svoju listu za parlamenatarne izbore 3. aprila.

Najbolje šanse da postane narodni poslanik, odnosno osvoji još jedan mandat u Skupštini Srbije ima Nenad Mitrović, šef bujanovačkih naprednjaka, koji je na listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ na 128. mestu.

U grupi onih sa malim šansama da uđu u Skupštinu je predsednik bujanovačkog odbora Narodne stranke Saša Arsić našao se na 155. mestu na listi koalicije opozicionih stranaka okupljenih oko Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Slavoljuba Ristića iz Ljiljanca kod Bujanovca za poslanika je kandidovala Demokratska stranka Srbije (DSS), koja na parlamentarne izbore izlazi u koaliciji NADA.

Ristić se nalazi na 48. mestu na listi.

Jedan od kandidata je i Adem Salihi koji je 11. na listi Zukorlićeve Stranke pravde i pomirenja.

Na respektabilnom 35. mestu na parlamentarnoj listi Srpske stranke Zavetnici nalazi se Jelena Tomić iz Karadnika, a među kandidatima je i Bujanovčanka Gordana Tasić, 235. na listi radikala.

Kako je naš portal ranije pisao, od bujanovačkih socijalista ponovo neće biti nikoga na listi SPS-a.

Kandidat bujanovačkog odbora bio je Dejan Mihajlović, ali on nije prošao stranačku selekciju.

Realno je da poslanički mandat osvoji Biljana Đorđević, koja je poreklom iz Bujanovca, s obzirom da je druga na opozicionoj listi „Moramo“, koja po istraživanjima ima dovoljnu podršku građana za prelazak cenzusa.

Republička izborna komisija (RIK) do sada je proglasila 11 lista za parlamentarne izbore.

Pregovori oko zajedničkog nastupa albanskih stranaka još uvek traju.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *