FK Trnovac nije tražio da se takmiči na Kosovu: Politika da se ne meša u sport

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 25. februar 2022. Na pitanje da li žele da se takmiče u nekoj od kosovskih liga iz Fudbalskog kluba Trnovac poručuju da nisu i nemaju u planu da kontaktiraju bilo koji drugi fudbalski savez, osim Fudbalski savez Regiona istočne Srbije (FSRIS), koji je organizator takmičenja u kojem učestvuju.

Bujanovačke su kontaktirale rukovodstvo kluba iz Velikog Trnovca  povodom izjave predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmija Mustafe da svi albanski sportisti i klubovi iz Bujanovca i Preševa traže da učestvuju u takmičenjima pod ingerencijama kosovskih saveza.

Mustafa je nedavno sa tim zahtevom upoznao kosovskog ministra kulture, omladine i sporta Hajrula Čekua, prilikom njegove posete Preševu.

U pisanom odgovoru FK Trnovac navodi se da nikada do sada nisu i neće komentarisati politička dešavanja ili izjave političara.

-Naš stav je da politika treba da bude što dalje od sporta. Mi smo fokusirani na pripreme za početak prolećne sezone u Zoni Jug  gde se takmičimo – naglašavaju iz kluba.

Dodaju da imaju korektan odnos sa FSRIS, kao organizatorom takmičenja, kao i sa većinom klubova.

-Jedina primedba koju smo imali u jesenjoj sezoni ticala se suđenja. Nismo kontaktirali niti planiramo kontaktirati bili koji drugi fudbalski savez. U sportskom duhu, naš tim je igrao prijateljske utakmice sa klubovima iz Makedonije, Kosova i Albanije. Pored prvog tima, u ligama Srbije takmiče se i ekipe mlađih kategorija – zaključuje se u saopštenju koje je potpisao predsednik kluba Jusuf Hasani.

Pripreme FK Trnovac za prolećni deo sezone u Zoni Jug

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *