Kamberijeva PDD poziva albanske stranke na ujedinjenje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. februar 2022. Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija pozvala je sve albanske stranke u Bujanovcu i Preševu  da se ujedine oko zajedničke liste za parlamentarne izbore 3. aprila.

“Partija za demokratsko delovanje izražava zabrinutost zbog težnje da se individualni interesi stavljaju iznad kolektivnih”, poručili su iz stranke posle zajedničke sednice Glavnog odbora i Političkog saveta u Preševu.

Podsetimo, albanske stranke još uvek nisu postigle dogovor o zajedničkom nastupu na izborima zbog sukoba PDD i Alternative za promene oko prvog mesta na jedinstvenoj listi kandidata za narodne poslanike, o čemu su Bujanovačke više puta pisale.

Kako se navodi u saopštenju, u PDD smatraju da bi “smernice političke orijentacije Albanaca Preševske doline i okviri političkog delovanja trebalo da budu zasnovani na dokumentima i platformama koje su odobrile sve albanske političke partije u Preševskoj dolini, a koje imaju za cilj unapređenje prava i kolektivnog položaja Albanaca”.

Oni su pozvali partnerske političke partije da se odluče o učešću na parlamentarnim izborima, predlože kandidate kako bi se ubrzano obavile sve pripreme za potvrđivanje izborne liste.

PDD je na ovom sastanku potvrdila kandidaturu svog predsednika Šaipa Kamberija  za poslanika i ovlastila ga za dijalog sa drugim partijama.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *