Hapšenje u Bujanovcu zbog nelegalnih građevinskih dozvola

Bujanovac, 28. februar 2022. U Bujanovcu su danas uhapšeni radnici Opštinske uprave A.Dž. (1984), J.P. (1957) i R.A. (1982) zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, odnosno da su legalizovali objekte koji nisu mogli biti legalizovani.

Kako je saopšteno iz MUP, A. Dž. se tereti da je tokom jula i avgusta 2020. godine izdao rešenja o građevinskoj dozvoli za tri objekta, iako se radilo o već izgrađenim objektima koji nisu mogli biti legalizovani, jer su izgrađeni posle 2015. godine, tj. nakon stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju objekata.

Kako se sumnja, na taj način, on je omogućio investitorima priključenje nelegalno izgrađenih objekata na elektoenergetsku mrežu, vodovod i kanalizaciju, uknjiženje u Katastar nepokretnosti i prodaju stambenog i poslovnog prostora, navodi se u saopštenju.

Sumnja se da je J. P.  u maju 2021. godine dostavio obaveštenje Opštini Bujanovac u kojem je naveo da je inspekcija utvrdila da snimak izvedenih temelja odgovara stanju na terenu, iako je objekat bio izgrađen 2020. godine.

R.A. se tereti da je u novembru 2021. godine dostavio obaveštenje Opštini Bujanovac, gde je naveo da je građevinska inspekcija izlazila na lice mesta i utvrdila da snimak temelja odgovara stanju na terenu, iako je stambeno-komercijalni objekat izgrađen u 2019. godini.

“Takođe, na navedeni način, J. P. i R. A. postupali su suprotno Zakonu o planiranju i izgradnji, odnosno nisu podnosili krivične prijave protiv investitora navedenih objekata, iako su u zapisnicima konstatovali da se objekti grade bez građevinske dozvole, navodi se u saopštenju”, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Bujanovačke su ranije danas javile da je jedan od uhapšenih do 2020. godine bio načelnik opštinskog Odeljenja za urbanizam, a drugi građevinski inspektor.




One thought on “Hapšenje u Bujanovcu zbog nelegalnih građevinskih dozvola

  1. Jovica

    Pa Jocu gradjevinskog inspektora treba da zatvore na.doživotnu robiju kolko je pare uzeo od cigani samo za kuće bez gradjevinsku dozvolu a plus od ove gazde što zidaju zgrade po Bujanovac !On je zlo veće od Dr Mengele i svi nacisti . LOPOV !!!!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *