Za transfer stanicu u Bujanovcu 8 miliona iz ministarstva Novice Tončeva

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 4. mart 2022. – Opština Bujanovac dobila je 8 miliona dinara za projekat transfer stanice  od Ministarstva za razvoj nedovoljno razvijenih opština koje vodi Novica Tončev.

Za transfer stanicu, tačnije za izgradnju spoljnih priključaka na postrojenju, Opština je budžetom za ovu godinu opredelila 14,1 miliona dinara.

Dodatnih 8 miliona iz ministarstva koje vodi Tončev dolazi kroz Program podrške unapređenju razvoja nedovoljno razvijenih opština,

Odluka o odobravanju sredstava u iznosu od 320 miliona dinara za infrastrukturne projekte u 42 opštine doneta je u petak.

-Ponosan sam kada vidim konkretne i merljive rezultate rada Kabineta, odličnu i konstruktivnu komunikaciju sa predsednicima opština i posvećen pristup problemima sa kojima se surećemo. Zadovoljan sam što su opštine motivisane da zajedno menjamo stvari na bolje, a tada je uspeh zagarantovan – rekao je ovim povodom Tončev.

Pored Bujanovca, sa teritorije Pčinjskog okruga sredstva su dobile i opštine Vladičin Han, Bosilegrad, Surdulica i Preševo.

Podsetimo, izgradnja transfer stanice u Bujanovcu počela je još davne 2015. godine, a opštinska vlast je nekoliko puta najavljivala završetak radova, međutim do danas se dalje od najava nije odmaklo.

Izgradnjom transfer stanice biće rešen najveći ekološki problem u opštini – gradska deponija.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *