Kraj za Dinamo iz Vranja, nema para za nastavak takmičenja

Bujanovac, 5. mart 2022. Fudbalski klub Dinamo iz Vranja doneo je odluku da istupi iz takmičenja u Srpskoj ligi zbog loše finansijske situacije.

Na odluku Upravnog odbora kluba uticala je raspodela novca za sport iz gradskog budžeta kada je klub dobio 6,5 miliona dinara.

Čelnici kluba obavestitli su i Fudbalski savez regiona istočne Srbije o svojoj odluci, pa njihovi fudbaleri neće krenuti u nastavak prvenstva ovog vikenda, prenose Južne vesti.

Vranjski klub je prošle godine iz gradskog budžeta dobio 12,5 miliona dinara, a odlukom za 2022. godinu je ta suma propolovljena.

Da je taj novac nedovoljan za takmičenje prvog tima i omladinskih selekcija, rekao je ranije Dragan Antić, pa je ta preraspodela budžeta za sport, ali i višegodišnje, kako ga naziva, iživljavanje nad klubom, dovelo do odluke da istupe iz Srpske lige.

-Imajući u vidu trenutno finansijsku situaciju i ranga takmičenja u kome Dinamo Vranje nalazi, upravni odbor konstatuje da ne postoje uslovi za nesmetani nastavak prolećnog dela sezone, te iz tog razloga donosi odluku o prestanku daljeg takmičenja – odluka je FK Dinamo.

Odluka je doneta 4. marta, a iz FSRIS-a kažu da su primili odluku Vranjanaca. Sekretar regionalnog saveza Ivan Hadži Đorđević kaže da je to ozbiljan udarac za fudbalski jug.

-Poslali su nam zvaničnu odluku da odustaju. Mi ćemo postupiti po propozicijama, a disciplinska komisija će odlučivati o narednim koracima – kaže Đorđević.

Dosadanji rezultati Dinama iz prvog dela sezone, prema propozicijama takmičenja, biće obrisani.

Inače, tim iz Vranja je jesenji deo prvenstva u Srpskoj ligi Istok završio na pretposlednjem mestu sa 7 bodova, a odlukom disciplinskih organa FSS-a, klubu su oduzeta 7 bodova za “zelenim stolom“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *