Otvoren konkurs za novinarsku nagradu „Slađana Veljković“

Bujanovac, 5. mart 2022. Novinarska nagrada „Slađana Veljković“ ove godine će biti dodeljena po četvrti put.

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz štampanih, radio, televizijskih i onlajn medija, sa teritorije Srbije i iz redakcija iz regiona koje izveštavaju na srpskom jeziku.

Predloge za nagradu mogu poslati novinari, redakcije i udruženja, saopšteno je iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO).

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije: za najbolju reportažu, za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima i za novinarski poduhvat.

I ove godine odluku o dobitnicima doneće žiri na čelu sa Momčilom Popovićem, šefom deska Večernjih novosti iz Beograda.

Radove kojima se konkuriše treba poslati na imejl-adresu: nagradasladjanaveljkovic@gmail.com najkasnije do 15. juna, a uzeće se u razmatranje sadržaji objavljeni od 8. jula 2021. do 15. juna ove godine.

Sponzor ovogodišnje nagrade je kompanija Koka-kola, koja će laureate darivati statuom i novčanim iznosom od po 200 evra za svaku od tri kategorije.

Vranjska novinarka Slađana Veljković (1970-2011) karijeru je započela 1994. godine, kada su osnovane novine „Vranjske“.

U toj redakciji, najpre kao novinar, a potom i glavni urednik, pomerala je granice novinarstva i  izrasla u vrsnog novinara i urednika. Živela je i stradala zajedno sa junacima svojih reportaža, ne libeći se da njima podseća institucije i državu na njihove obaveze, na javni interes, koji je bio njen novinarski pokretač i inspirator.

Od sredine 2008. godine, kao vrstan majstor novinarskog zanata, postala je dopisnica Večernjih novosti, u kojima je, za samo tri godine, ostavila neizbrisiv trag o ljudima iz Pčinjskog okruga i sa juga Srbije.

Ovom nagradom, njene kolege, prijatelji i porodica, žele da sačuvaju sećanje na njeno novinarsko delo.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *