Mitrović: Jumkova fabrika u Bujanovcu radi punom parom

Bujanovac, 9. mart 2022. – Mnogi su bili skeptici kada smo najavljivali da će dođi do proširenja kapaciteta i povećanja broja zaposlenih, međutim danas,  Jumkova fabrika u Bujanovcu upošljava 114 radnika iz svih nacionalnih zajednica, rad je organizovan u dve smene, imaju četiri proizvodne linije i to je velika stvar za našu opštinu, izjavio je za naš portal Nenad Mitrović, šef bujanovačkog odbora Srpske napredne stranke (SNS).

Mitrović je danas sa svojim saradnicima obišao pogon Jumkove fabrike u Bujanovcu i kako je naglasio, reč je o redovnom obilasku, ne i predizbornoj kampanji povodom predstojećih parlamentarnih izbora u aprilu.

Od otvaranja fabrike 2018. godine i početka rada sa jednom smenom od 30 radnika, Mitrović kaže da je ponosan što se za svega četiri godine broj zaposlenih uvećao do 3 puta, a proizvodni kapaciteti prošireni.

Dva asortimana koja se trenutno nalaze u njihovom prizvodnom programu su, kako kaže, uniforme za policiju i za Poštu Srbije.

-Ono što je dobro jeste da se radi gotov, finalni proizvod i čitava proizvodna operacija, od početka do kraja, obavlja se u ovom poslovnom centru – ističe Mitrović.

Posebnu važnost, s obzirom na multietničnost sredine, pojašnjava, ima struktura zaposlenih koja je takva da ima  radnika svih nacionalnih zajednica.

– Svi oni koji pričaju o diskriminaciji Albanaca nisu u pravu i primer za to je i Jumkova fabrika, jer rade ne samo pripadnici srpske, već i albanske i romske nacionalnosti. Šaip Kamberi se bavi politikom od 2002. godine i od tada nije uspeo 14 radnih mesta da otvori u realnom sektoru i treba da ga je sramota – kaže Mitrović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *