Kurti traži albansko jedinstvo u Bujanovcu i Preševu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. mart 2022. Zbog dešavanja u Ukrajini i mogućih efekata na region albanske stranke na jugu Srbije treba da budu ujedinjene,  zaključeno je na sastanku političkih predstavnika Albanaca i kosovskog premijera Albina Kurtija, kaže predsednica opštine Preševo Ardita Sinani.

-Na sastanku je ocenjeno da su jedinstvo albanskih političkih partija u Preševskoj dolini, njihovo pravilno političko opredeljenje, kao i stabilnost lokalnih i regionalnih institucija, veoma važni u aktuelnoj situaciji neizvesnosti, kao rezultat efekata dešavanja u Ukrajini – rekla je Sinani posle sastanka u Prištini.

Kurti je i ranije pozivao, a albanski političari iz Bujanovca i Preševa se deklarativno zalagali za jedinstvo, ali na parlamentarne izbore 3. aprila izlaze razjedinjeni – na dve izborne liste.

Pored Sinani, na još jedan sastanak sa kosovskim premijerom ponovo su išli predsednik opštine Bujanovac i šef Demokratske partije (DP) Nagip Arifi, šef Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa.

U delegaciji albanskih političara nije bilo Šćiprima Arifija, šefa Alternative za promene.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *