Mitrović: Albanci sa dve izborne liste vrše pritisak na Srbe da se sele iz Bujanovca

Bujanovac, 10. mart 2022. – Izlazak albanskih stranaka u dve kolone na parlamentarne izbore za šefa Srpske napredne stranke u Bujanovcu Nenada Mitrovića predstavlja način vršenja pritiska na Srbe kako bi se iselili sa ovih prostora.

Kršenje sporazuma iz Tirane po kojem su na prošlim izborima sve albanske partije nastupile jedinstveno,  Mitrović povezuje sa neodržavanjem lokalnih izbora jer je njihovo ujedinjavanje 2020. godine, kako kaže, imalo za cilj iseljavanje Srba sa ovih prostora.

– Očigledno je njihov cilj na prošlim izborima bio da se iz političkog i društvenog života istisnu Srbi i tu su Albanci bili revnosni i izopštili su Srbe iz lokalne vlasti – rekao je Mitrović za Bujanovačke.

Sada, nakon dve godine, na parlamentarne izbore, kako dodaje, izlaze sa dve odvojene liste i šalju jasnu poruku Srbima.

– Ali, mi ostajemo na ovim prostorima, ovde smo rođeni i nećemo se seliti. Naprotiv, borićemo se da u budućnosti bude još više dobrih primera, poput Jumkove fabrike, kako bi ljudi mogli da rade i da od svog rada pristojno žive – poručuje Mitrović.

Osvrćući se na stalne prozivke albanskih političara o postojanju diskriminacije, Mitrović navodi da ako je i ima da je u obrnutom smeru – nad Srbima.

– Od 16 novozaposlenih u JP “Komunalac”, svo šesnaestoro su Albanci, od 6 novozaposlenih u Sportskom centru u Bujanovcu takođe svi Albanci, od 29 novozaposlenih u lokalnoj samoupravi samo je jedan Srbin. I kada sve uzmete u obzir, diskriminacija se vrši nad Srbima ne nad Albancima – naglašava Mitrović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *