Teklasu 10,7 miliona evra za otvaranje pogona u bivšem Geoksu

Bujanovac, 12. mart 2022. – Turska kompanija “Teklas” dobiće 10,7 miliona evra državne pomoći za otvaranje proizvodnog pogona u Vranju na mestu nekadašnjeg Geoksa.

Ministarstvo privrede je dodelilo subvencije, pa će turska kompanija do 2028. godine dobiti pomoć iz budžeta svih građana. Prva rata iznosi 6,5 miliona evra i isplatiće se ove godine, dok je poslednja 2028. godine i iznosi 532.800 evra.

Na osnovu nacrta ugovora između Ministarstva privrede i kompanije “Teklas Automotive”, treba da bude zaposleno najmanje 500 novih radnika na neodređeno vreme do kraja 2028. godine i da se svakom novozaposlenom redovno isplaćuje osnovna zarada koja je za najmanje 20 odsto veća od minimalne zarade, pišu Južne vesti.

Teklas je u biznis planu naveo da će 15,5 miliona evra uložiti u novu opremu, dok će 6,5 miliona evra biti utrošeno za kupovinu zemljišta i objekata.

Turska kompanija će se useliti u objekte Geoksa koji je prošlog leta zatvorio fabriku obuće u Vranju kada je oko 1.000 radnika ostalo bez posla.

U pogonu u Vladičinom Hanu, “Teklas” zapošljava 1.093 radnika, od čega je 675 zaposleno na neodređeno, a 418 radnika na određeno.

Fabrika je otvorena 2015. godine, a kompanija se bavi proizvodnjom ostalih delova i dodatne opreme za motorna vozila.

 




One thought on “Teklasu 10,7 miliona evra za otvaranje pogona u bivšem Geoksu

  1. Roro

    Ovaj nije normalan. Pa Vučić rasipa naše pare kao da iz svog džepa daje,kukala nam majka. Idi što pre dok nas skroz ne uništiš,sram te bilo.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *