Filip iz Levosoja među najboljim matematičarima okruga

Bujanovac, 14. mart 2022. – Filip Simonović, učenik petog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Levosoju,  osvojio je drugo mesto na okružnom takmičenju iz matematike održanom u Vranju.

Jedanaestogodišnjak iz Levosoja je drugo mesto sa 73 boda osvojio u konkurenciji 37 učenika petog razreda iz svih škola sa teritorije Pčinjskog okruga.

Filipov nastavnik matematike, Novica Zlatanović, kaže za Bujanovačke da on rado učestvuje na takmičenjima, ne samo iz matematike već i iz drugih predmeta i da ostvaruje zapažene rezultate.

-On je kao učenik super matematičar, osvajao je nagrade i u nižim razredima i sada je samo nastavio da radi. Dobar je učenik i iz ostalih predmeta, a matematiku posebno voli. Na takmičenju u Vranju je bila jaka konkurencija i najveći broj učenika je bio iz petog razreda – kaže Zlatanović.

Pojašnjava da je okružno takmičenje najviši nivo takmičenja za učenike petog razreda, pa je samim tim Ivan ostvario, kako kaže, dobar rezultat i veliki uspeh.

– Mala smo škola i naši učenici učestvuju i na takmičenjima iz drugih predmeta, ali nas uvek obraduju dobrim rezultatima koje postižu, tako da smo ponosni na sve njih – dodaje nastavnik.

Filip je osvojio i drugo mesto na opštinskom takmičenju iz tehnike i tehnologije, a ovom talentovanom matematičaru predstoje takmičenja iz istorije i biologije.

Okružno takmičenje iz matematike za učenike od petog do osmog razreda održano je u subotu u vranjskoj  Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”.

Održava se svake godine kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *