Stanovi u Bujanovcu i dalje najjeftiniji

Bujanovac, 15. mart 2022. Novoizgrađeni stanovi u Bujanovcu i dalje su najjeftiniji u Srbiji i tokom prošle godine cena je samo padala, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Za kupovinu novog stana u Bujanovcu, po izveštaju RZS za drugu polovinu 2021. godine, po kvadratu je u proseku trebalo izdvojiti svega 46.644 dinara ili nešto manje od 400 evra.

U odnosu na prošli izveštaj, cena je pala za oko 10 odsto, dok, poređenja radi, u Vranju raste.

Prosečna cena kvadrata na nivou cele zemlje iznosila je 177.740 dinara, odnosno oko 1.500 evra, što je 7 odsto više u odnosu na 2020. godinu.

U drugoj polovini prošle godine za stan u Vranju trebalo je platiti 300 evra više nego u Bujanovcu, a u niškoj opštini Medijana kvadrat novogradnje koštao je 1.100 evra.

“Posmatrano prema opštinama, najviše cene novoizgrađenih stanova zabeležene su u beogradskim opštinama gde je prosečna cena u gradskim naseljima iznosila 257 971 dinar, što predstavlja povećanje od 9,2% u odnosu na isti period prethodne godine. Pored beogradskih opština, po visokim cenama izdvojile su se i Čajetina, Novi Sad, Vrnjačka Banja, niška opština Medijana, Zrenjanin, Kragujevac, Šabac, Užice i Pančevo”, navodi se u izveštaju RZS objavljenom danas.

Milan Stojanović, investitor i vlasnik građevinske firme “NMN GRADIGRADNJA”, rekao je Bujanovačkim u februaru ove godine da se cena kvadrata stambenog prostora u novogradnji u Bujanovcu kreće između 500 i 550 evra sa PDV-om.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *