Hapšenje u Vranju zbog ilegalnog transporta 48 migranata, od svakog uzimali po 600 evra

Bujanovac, Vranje, 16. mart 2022.- Tri osobe uhapšene su u Vranju i Novom Sadu zbog sumnje da su organizovali prevoz najmanje 48 ilegalnih migranata iz Srbije do Mađarske, saopštio je MUP Srbije.

Za ovu uslugu, kako se sumnja, naplaćivali su 600 evra po migrantu, a novac su delili u zavisnosti od zadataka  koje  su ostvarivali u pojedinačnoj radnji.

Osumnjičeni su, za prevoz migranta, na više lokacija na teritoriji Srbije, koristili vozila agencija renta car, kao i od fizičkih lica.

Uhapšeni su R. P. (1981), G. A. (1989) i A. V. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i M. M. (1979) koji je prethodno uhapšen po potrazi Policijske uprave u Vranju .

Kako se sumnja, R.P. je organizovao ovu kriminalnu grupu kako bi u periodu od 7. avgusta 2021. do 11. februara 2022. godine, nedozvolјeno prebacili iz Srbije u Mađarsku više od 48 iregularnih migranta, koje su dalјe članovi ove grupe prevozili do Austrije.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenih pronađeno je 3.415 evra, 15.000 dinara i više mobilnih telefona.

Kako je saopšteno, Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave u Vranju, a uz podršku SELEK-a, nakon višemesečne međunarodne istrage sa policijskim službenicima Mađarske, uhapsili su pripadnike organizovane kriminalne grupe, koji su organizovali nedozvolјen prelaz državne granice Srbije i Mađarske, nedozvolјen tranzit preko teritorije Mađarske do Austrije, u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi.

Takođe, istom krivičnom prijavom obuhvaćena su još dva pripadnika navedene organizovane kriminalne grupe, dok su na teritoriji Mađarske uhapšena i tri državlјanina Srbije, za koje se sumnja da su članovi ove organizovane kriminalne grupe, a koji se terete da su prevozili iregularne migrante preko Mađarske do Austrije.

R. P., A. V. i G. A. uz krivičnu prijavu, privedeni su Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *