Profesor Cecko pisao Dariji Kisić, evo o čemu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. mart 2022. Umesto što Centar za socijalni rad u Bujanovcu, u kojem radi samo jedan Srbin, navodi kao dobar primer integracije Albanaca u državne institucije, ministarka rada Darija Kisić treba da nađe način da struktura zaposlenih bude srazmerna broju stanovnika u opštini,  kaže Svetislav Cecko Veličković iz Odbora za ljudska prava.

Profesor Veličković pisao je ministarki Kisić povodom njene posete bujanovačkom Centru za socijalni rad kada je izjavila da je pravi primer integracije to što su od 13 radnika u ovoj ustanovi 10 Albanci.

-U Centru radi jedan Srbin i jedna Makedonka, koja je pred penzijom. Trebalo bi da nađete način da se poštuje srazmera u zapošljavanju u odnosu na broj stanovnika – navodi Veličković u dopisu koje je dostavio našem portalu.

On tvrdi i da je notorna neistina da je u opštini više od 60 odsto albanskog stanovništva.

-Ukupno ima oko 30.000 stanovnika, po našem internom popisu iz 2009. godine, a maksimalna razlika između broja Albanaca i Srba može da bude od 500 do 1000, ako je uopšte i ima. Pripadnika romske zajednice ima oko 4.000 – kaže Veličković.

Naveo je i da dugogodišnji direktor Centra za socijalni rad Nijazi Ameti dolazi iz Pokreta za demokratski progres, najekstremnije albanske partije.

Poručio je ministarki da ne podleže pritiscima već da obezbedi odgovarajuću nacionalnu zastupljenost u ustanovi koja je u njenoj nadležnosti.

Kisić je prošle nedelje u Bujanovcu učestvovala u dijalogu o integraciji Albanaca u državne institucije i primeni Plana od 7 tačaka, o čemu su Bujanovačke pisale.

 




One thought on “Profesor Cecko pisao Dariji Kisić, evo o čemu

  1. Jovan

    Profesor Cecko je poznati i neumorni borac za ravnopravnost i istinu u Bujanovačkom kraju.Podržavam te Cecko.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *