Turski Teklas bi u Bujanovcu okupio svu slobodnu radnu snagu

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 18. mart 2022. – “Teklas” je veliki i značajan investitor za našu zemlju i prirodno je da otvori fabriku i u Bujanovcu, kad ih već ima u Vladičinom Hanu i Vranju, kaže Bujanovačke Nenad Mitrović, šef odbora Srpske napredne stranke u Bujanovcu. povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ubeđuje turskog investitora da otvori fabrike u Bujanovcu i Trgovištu.

Govoreći o značaju takve investicije za bujanovačku opštinu, Mitrović je istakao da je reč o fabrikama koje upošljavaju veliki broj ljudi, pa bi izgradnja jedne takve fabrike u Bujanovcu mobilisala svu slobodnu radnu snagu.

– Verujem da razgovori predsednika Vučića sa turskim investitorom idu u dobrom pravcu i ako je najavio da postoji mogućnost da se otvori fabrika u Bujanovcu, ja ne sumnjam u to – dodao je Mitrović.

Dodao je da je dugotrajan proces ubeđivanja investitora da najpre dođe, a potom i da uloži sredstva i izgradi fabriku u nekom mestu, ali da u Bujanovcu, kako je rekao, postoje svi faktori i uslovi za to.

– Jedan od osnovnih uslova za ekonomski razvoj jeste putna i železnička infrastruktura, a mi to imamo. Koridor 10 prolazi pored nas, imamo železničku prugu, pa ako Teklas već ima dve fabrike na ovim prostorima, nema razloga da nema i treću – kaže Mitrović.

Kao dobar primer rada i investiranja u nove tehnologije, Mitrović je naveo fabriku “Bivoda” u Bujanovcu, koju je posetio u četvrtak i koja, prema njegovim rečima, planira da u narednom periodu proširi svoje proizvodne kapacitete i time omogući otvaranje novih radnih mesta.

– U narednom periodu Bivoda će raditi studiju i analizu troškova za investiranje u liniju za punjenje negaziranih sokova u tetrapak ambalaži, kao i za nabavku mašine za punjenje u plastičnoj ambalaži, pa će verovatno biti prostora i za neko novo upošljavanje. I to je dobro, jer je to nešto što može da im poveća proizvodne kapacitete, profit, a samim tim i broj zaposlenih – naglašava Mitrović

 

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *