Vozači oprez, radari na svakom koraku ove nedelje

Bujanovac, 21. mart 2022. (Foto snimak ekrana)- Saobraćajna policija će ove nedelje “svim raspoloživim sredstvima” meriti brzinu vozila na putevima u Srbiji, ali i u zonama pešačkih prelaza, saopštio je MUP.

U okviru akcije će u četvrtak, 24. marta, biti realizovan takozvani „Speed Marathon“, tokom kojeg će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, u trajanju od 24 časa.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a proveravaće se i pojasevi.

“Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila”, saopštava MUP.

Radi se o akciji koja će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreža saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL

U prva dva meseca ove godine, na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa poginulim licima, a u gotovo polovini tih nezgoda kao jedan od uticajnih faktora javljala se neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.

Tokom navedenog perioda, saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine, što je dvostruko više u odnosu na prva dva meseca prošle godine, naveo je MUP u saopštenju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *