Adem Salihi iz Bujanovca: U Skupštini ću biti glas svih Roma

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. mart 2022. Kandidat za poslanika na listi Stranke pravde i pomirenja (SPP) Bujanovčanin Adem Salihi poručio je danas da će se glas Roma konačno čuti u Skupštini Srbije ako on dobije poslanički mandat. Salihi kaže da će se boriti za sve što Romi zaslužuju, a ne dobijaju.

-Da i mi imamo svoje policajce, doktore, medicinske sestre, vatrogasce, poštare, radnike u Distribuciji i sva druga radna mesta koja nam sleduju i koja zaslužujemo – poručio je Salihi svojim sunarodnicima u prepunoj sali bujanovačkog Doma kulture.

Istakao je da je došlo vreme da se Romi uzdignu, pokažu da postoje i da traže samo ono što im je zakonima Republike Srbije omogućeno.

On je 11. na listi „Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić“ za parlamentarne izbore.

Predizbornom skupu stranke koju je osnovao Muamer Zukorlić prisustvovao je i nosilac liste Usame Zukorlić, predsednik SPP.

Zukorlić je poručio da je Salihi kandidat svih Roma koji žive u Srbiji.

-Kao što se borimo za nas u Sandžaku tako ćemo se boriti za vas ovde u Bujanovcu. Kada vi dignete glas ovde u Bujanovcu, mi ćemo umesto vas dići glas u Skupštini – rekao je Zukorlić.

Poručio je da Romi treba da budu ravnopravni sa svim ostalim narodima u Srbiji.

-Donosimo revoluciju u Srbiju, hoćemo da svi oni koji ne pripadaju većinskom narodu dignu glas i izbore se za svoja prava. Zato glasajte za listu „Mufitijin amanet“ – naglasio je Zukorlić.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *