MUP zapošljava vatrogasce

Bujanovac, 23. mart 2022. Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je konkurs za upis 300 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica. Zainteresovani se mogu prijaviti do 6. aprila.

Pravo učešća na konkursu imaju građani od 19 do 30 godina sa završenom srednjom školom.

Neophodno je i da najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs.

Uslov je i da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova,  posedovanje važeće nacionalne vozačke dozvole za upravljanje vozilom „C“ kategorije i da kandidat ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti.

Pravo učešća ima i kandidat koji poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, uz obavezu da za “C” kategoriju položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs  i sajtu  Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *