Tadić u Vranju: Da zadržimo stanovništvo na jugu

Bujanovac, Vranje, 24. mart 2022. Nosilac liste “Ajmo ljudi” za parlamentarne izbore Boris Tadić rekao je u sredu u Vranju da su ovaj grad i jug Srbije strateški veoma važni i zbog toga stanovništvo ovde mora da bude zadržano na svaki održiv način.

-Mi smo činili velike napore u vreme dok smo upravljali zemljom da dovodimo strane investiore – rekao je Tadić.

Bivši predsednik Srbije i lider SDS kaže da je u toku borba protiv velike moći, velikog novca, medijskog uticaja – za svaki grad i svakog građanina i građanku u Srbiji.

Naglasio je da je siguran da će politička opcija koju vodi ponovo dobiti mandat da upravlja Srbijom i Vranjem.

-Borićemo se za nove investicije, bolju budućnost i bolju situaciju od ove koju sada imamo u Srbiji – rekao je Tadić, prenosi Vranjenews.

Govoreći o Geoksu, naglasio je da nije on dogovarao ugovor sa ovom kompanijom, već je u ime države razgovarao sa predstavnicma Geoksa da dođu u Vranje.

-A ugovor koji je sklopljen je stvarno katastrofalan i jedan je od najgorih koje sam ikada video – rekao je Tadić.

Dodao je da se lista na čijem je čelu založila u svom programu za „Novi ekonomski dogovor“ da svaka žena u Srbiji, ukoliko to želi, „ima besplatnu vantelesnu oplodnju, jer je demografsko pitanje jedno od najkompleksnijih pitanja sa kojima se Srbija suočava“.

-Ovde je sa nama Marija Ilić, koja je ostala bez posla i njena porodica je ostala samo sa jednom platom u vreme kada je ona bila trudnica. Tražimo zato da se zadovolji elementarna pravda i da trudnice u našoj zemlji ne gube posao, ako se već borimo protiv negativne stope prirodnog priraštaja – rekao je Tadić.

Naglasio je da je u Vranju saznao za humanitarnu akciju i prikupljanje novca za lečenje malog Vukana Stoiljkovića i obećao da će se založiti, i u Vranju i širom Srbije, da se svi angažuju i pomognu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *