Novinar InfoVranjskih dobio SNS na sudu

Bujanovac, 25. mart 2022. (foto InfoVranjske) – Novinar portala InfoVranjske Slavomir Kostić dobio je na sudu spor protiv Srpske napredne stranke (SNS) i dosuđeno mu je 150.000 dinara na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda.

– Kao novinar nezavisnog medija, portala InfoVranjske, ohrabren sam ovom presudom koja šalje poruku vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci da uvrede i pretnje na račun nezavisnih novinara ne mogu da prođu nekažnjeno, a lično ovu presudu smatram satisfakcijom za sve što smo pokojni urednik portala Saša Stojković i ja pretrpeli od aktuelne vlasti i to samo zato što smo profesionalno radili svoj posao – rekao je Kostić, prenose InfoVranjske.

Kostić je tužbu podneo nakon saopštenja Mesnog odbora SNS iz Vranjske Banje povodom objavljivanja vesti pod nazivom “Skandal, lažirali prijateljsku utakmicu” , u kojem su u najgrubljem vidu iznete uvrede i pretnje na račun novinara Kostića, čime je načinjeno krivično delo povrede časti i ugleda.

Kostić je tužbu protiv SNS podneo Trećem osnovnom sudu u Beogradu u čijoj nadležnosti je centrala ove stranke, a odluka suda doneta je u oktobru prošle godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *