Biljana Đorđević i „Moramo“ u Vranju: Borba za radnike, da se Geoks ne desi ponovo

Bujanovac, Vranje, 26. mart 2022. (foto JV) – Bujanovčanka Biljana Đorđević, druga na listi koalicije “Moramo” za parlamentarne izbore, poručila je u petak u Vranju da će se boriti za prava radnika. Naglasila je da ima sluha da predstavlja ljude iz ovog kraja i njihove probleme prenese i u Skupštini.

-Ono do čega je meni mnogo stalo je pitanje radnog prava, to je vrlo važna tema za Vranje, znamo svi šta se desilo sa Geoksom. Znači promena zakona koja bi vratila prava radnika – sigurnost zaposlenja, ugovore sa pravom na godišnji odmor, porodiljsko, plaćen prekovremeni rad, ali i stvari kao što su kraće radno vreme i plata za život – rekla je Đorđevićeva, prenose Južne vesti.

Predstavnici liste “Moramo” su u Vranju naglasili da je glas za njih glas protiv nezakonitog rudarenja u Srbiji, za građansko odlučivanje, agrarnu politiku i radno pravo.

Biljana Stojković, kandidatkinja koalicije za predsednicu Srbije, istakla je da je od Vranjanaca danas čula da su u strahu, ali i da su rekli da je došlo vreme za promene.

Govore o strahu, ali i da postaju besni i da kod besa strah nestaje. Očekuju da će 3. aprila da se desi nešto dobro, eto to smo čuli danas u Vranju. Ljudi stvarno misle da je došlo vreme da se ovaj režim smeni i da dođu neki bolji ljudi. To smo slušali ceo dan ovde – rekla je Stojkovićeva.

Bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, jedan od nosilaca liste, rekao je da je glas za “Moramo” glas protiv Rio Tinta, ali i za duži život, jer u Srbiji, kako je rekao, građani žive u proseku 15 godina manje nego u Evropskoj uniji.

Koaliciju “Moramo” čine Otvorena građanska platforma „Akcija“, pokreti Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd, kao i niz lokalnih pokreta, inicijativa i ekoloških aktivista.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *