Građani iz 4 kosovske opštine 3. aprila glasaju u školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. mart 2022. Stanovnici četiri kosovske opštine – Gnjilane, Novo Brdo, Vitina i Kosovska Kamenica na parlamentarnim i predsedničkim izborima 3. aprila glasaće u Srednjoj školi „Sveti Sava“.

U bujanovačkoj školi će biti otvoreno osam biračkih za meštane ovih opština – po tri za Gnjilane i Kosovsku Kamenicu i po jedno za Novo Brdo i Vitinu.

Odluke opštinskih izborih komisija objavljene su na sajtu Republičke izborne komisije (RIK), a u njima se navodi da će se na biračka mesta ulaziti iz dvorišta škole.

Inače, u školi glasaju i Bujanovčani, jer je hol škole biračko mesto za meštane opštine po odluci Opštinske izborne komisije, što znači da će na izborima 3. aprila u ovoj školi biti ukupno 9 biračkih mesta.

Načelnik bujanovačke Opštinske uprave Nasim Redžepi rekao je našem portalu da Opština i Opštinska izborna komisija (OIK) nemaju nikakve veze sa organizacijom izbora za građane Kosova u Bujanovcu.

-Sve u vezi glasanja kosovskih građana u Bujanovcu sprovodi RIK. Mi nikakav zvaničan dokument nismo dobili od njih – kaže Redžepi.

Po ranijoj odluci RIK, građani sa Kosova će glasati još u Tutinu, Kuršumliji i Raškoj.

Odluka je doneta nakon što su vlasti u Prištini zabranile održavanje srpskih izbora na Kosovu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *