Arsić i naprednjaci na sudu zbog tuče na izborima u Kuštici

Bujanovac, 31. mart 2022. Šef Narodne stranke u Bujanovcu Saša Arsić i bujanovački naprednjaci ponovo su na sudu, ovoga puta po tužbi jednog od aktivista SNS zbog tuče tokom izbora za savete mesnih zajednica 2018. godine. Arsić tvrdi da je tada on bio napadnut, a da naprednjaci ponovo pokušavaju da od žrtve naprave krivca.

Jedan od svedoka u ovom postupku, predsednik bujanovačkog odbora SNS Nenad Mitrović, Bujanovačkim je rekao da ne želi da komentariše slučaj kako ne bi uticao na pravosuđe.

Arsić, na drugoj strani, ističe da ga tuže oni koji su njemu naneli povrede i da sada hoće da se finansijski okoriste tako što traže odštetu.

-Radi se o događaju od pre četiri godine, kada sam u svojstvu predsednika MZ Klenike i člana komisije za praćenje regularnosti došao na biračko mesto u selu Kuštica zbog prijave da grupa ljudi ometa izborni proces. Zatekao sam meni tada nepoznata lica kako nešto rade sa kutijama i u drugoj prostoriji razgovaraju sa biračima. Kada sam ih pitao da li imaju rešenja da budu na biračkom mestu i zatražio da se udalje pošto ih nisu imali, jedan aktivista SNS me je gurnuo, rekao da će da me ubije i ubo me u desnu ruku nekim oštrim predmetom. Normalno, ja sam se branio, udaljio se sa lica mesta i pozvao Hitnu pomoć – rekao je Arsić u sredu pred početak drugog ročišta.

Posle tri godine, naglašava Arsić, njega je tužio jedan od napadača i to pred samo isticanje zakonskog roka, čime je bio onemogućen da podnese kontra tužbu.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju (OJT) našem portalu je rečeno da je povodom „međusobnih prijava za fizički napad R. D. i A. S.“  u Kuštici 2018. godine doneta odluka da ne postoji obeležje krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti već da se radi o krivičnom delu laka telesna povreda koje se goni po privatnoj tužbi.

„Imajući u vidu da je do tuče došlo unutar kuhinje lokalne crkve, a ne na biračkom mestu i nije uticala na tok glasanja“, navode iz Tužilaštva.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *