Oficir Vojske Srbije koji stradao u Kongu je iz sela Zagužanje kod Surdulice

Bujanovac, 31. mart 2022. (foto FB) – Potpukovnik Dejan Stanojević, pripadnik Vojske Srbije koji je poginuo prilikom pada helikoptera u misiji Ujedinjenih nacija u Kongu, poreklom je iz sela Zagužanje kod Surdulice.

Stanojević je poginuo na redovnom izviđanju iz vazduha, nakon što se helikopter zapalio i srušio kada je na njega pucano sa zemlje.

– Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrnsog starešinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva. Tokom bogate vojničke karijere više je puta nagrađivan i pohvaljivan – saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Dodaju da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzeti sve neophodne mere za povratak tela pokojnog  Stanojevića.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio je u sredu porodicu pokojnog potpukovnika i naveo da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pružiti porodici svu neophodnu pomoć i da će dostojanstveno čuvati uspomenu na potpukovnika Stanojevića.

– U ovim teškim trenucima, hoću da pokažemo najveće poštovanje za čoveka koji je dao svoj život za vrednosti i ideale svoje zemlje, služeći u misiji koja obezbeđuje mir – rekao je Stefanović.

Potpukovnik  Dejan Stanojević je u Vojsci Srbije od 2002. godine, a u misiji Ujedinjenih nacija u DR Kongo od oktobra prošle godine.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *