Bujanovačke male maturante najviše muči matematika

Bujanovac, 2. april 2022. (foto arhiva) – Rezultati probnog završnog testa pokazuju da je osmacima bujanovačke Osnovne škole “Branko Radičević” najviše poteškoća zadao test iz matematike.

– Možemo reći da je probni završni test uspešan, velika je prolaznost. Test iz matematike jeste učenicima zadao najviše poteškoća, ali imaju dovoljno vremena da se adekvatno pripreme za pravi završni – rekla je za naš portal Maja Antić Jovanov, pomoćnica direktora.

Kao posebno važno istakla je da su učenici kroz probni test zapravo videli sam tok i proceduru završnog ispita što će, kako je rekla, kod njih smanjiti stres na sam dan polaganja ispita.

– Na osnovu analize pojedinačnih zadataka nastavnici će imati u vidu u kojim oblastima je potrebno još rada, dok su učenici stekli uvid u tok završnog ispita i proverili svoje znanje, odnosno koliko su savladali gradivo – kaže Jovanov.

Dodala je da će predmetni nastavnici rezultate sa probnog završnog koristiti u pripremnoj nastavi za završni ispit.

Učenici osmog razreda su prošle nedelje polagali probni završni test kao proveru znanja za kraj osmogodišnjeg školovanja, o čemu su Bujanovačke pisale.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *