Penzioneri besplatno u banje, ovo su uslovi

Bujanovac, 6. april 2022. – Za besplatnu rehabilitaciju u banjama i zdravstveno-stacionarnim ustanovama mogu da se prijave penzioneri čija mesečna penzija ne prelazi 30.978 dinara i koji imaju prebivalište u Srbiji. Rok za prijavu je do 21.aprila, saopštio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond).

Kako navode iz Fonda, uslov je da pored penzije do 30.978 dinara penzioneri nemaju druga lična primanja, a pravo na desetodnevnu rehabilitaciju mogu koristiti korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija.

– Pravo da konkurišu imaju i korisnici penzija koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i koji primaju penziju iz inostranstva, pod uslovom da zbir tih penzija nije veći 30.978 dinara –  navodi se u saopštenju.

Uz prijavu, potrebno je podneti penzijski ček, dokaz o visini penzije iz inostranstva, popunjenu prijavu sa izjavom na propisanom obrascu gde želi da koristi rehabilitaciju, da osim penzije korisnik nema druga lična primanja, da nije koristio rehabilitaciju u 2020. i 2021. godini, da ovlašćuje PIO fond da u njegovo ime i za njegov račun zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristti pravo na rehabilitaciju, i raspoloživu medicinsku dokumentaciju ako je korisnik poseduje, navode iz Fonda.

Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale Fonda na kojoj korisnik ima prebivalište.

Za korisnike sa teritorije Kosova i Metohije sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije KiM, prijave se podnose najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *