Adem Salihi (SPP): Za prava Roma mogu da se borim i u Vladi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. april 2022. Bujanovčanin Adem Salihi iz Zukorlićeve Stranke pravde i pomirenja (SPP), čija izborna lista „Mufitijin amanet“ je na parlamentarnim izborima u Bujanovcu završila na trećem mestu sa 1130 glasova, kaže da to što neće biti poslanik ne znači da neće biti na nekom drugom važnom mestu na kojem će se boriti za prava romske zajednice.

-Ukoliko naša stranka ponovo uđe u Vladu Srbije nije isključeno da i ja dobijem funkciju sa koje ću se boriti da Romi u Bujanovcu, ali i u celoj Srbiji, ostvare svoja prava. Da počnu da se zapošljavaju u državne institucije, gde ih sada nema, da im se poboljšaju osnovni uslovi za život, da im se srede naselja, infrastruktura, sve ono što im je do sada uskraćivano – kaže Salihi za Bujanovačke.

Lista na kojoj je Salihi bio na 11. mestu osvojila je tri poslanička mandata.

Naglasio je da kakav god bude ishod, glas Roma iz Bujanovca konačno će se čuti u Skupštini i da su se na to obavezali svi u Stranci pravde i pomirenja.

-Stranka će se boriti za prava Roma, kao i za sve ostale ugrožene po bilo kom osnovu, otišao ja u Beograd ili ne – kaže Salihi.

On se zahvalio građanima Bujanovca, pre svega Romima, kako je rekao,  što su glasali za listu „Muftijin amanet“, ističući da ovakvu podršku od romske zajednice neka lista nikada do sada nije imala.




4 thoughts on “Adem Salihi (SPP): Za prava Roma mogu da se borim i u Vladi

  1. Nina

    Ademov amanet izbacili na ulicu, on ce nekom primer biti, Muftijin amanet svaka cast postuje amanet svoga oca, nek ga dragi Allah nagradi

    Reply
  2. Nina

    Ademov amanet izbacili na ulicu, on ce nekog da reprezentuje, treba amanet da cuva prvenstveno, kako kaze Muftijin amanet, treba primer slediti

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *