Albanska koalicija traži poništavanje izbora od RIK

Bujanovac, 8. april 2022. Koalicija Albanaca doline (KAD) podneće prigovore Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) nakon što je zahteve da se poništi glasanje i ponove izbori na dva biračka mesta u opštini Bujanovac odbila Opštinska izborna komisija (OIK).

Iz Izbornog štaba albanske koalicije je saopšteno da će prava tražiti na Upravnom sudu ukoliko RIK donese istu odluku kao OIK.

-Iako utvrđeni prekršaji predstavljaju ozbiljne povrede izbornog procesa, prema Zakonu o izboru narodnih poslanika,  Opštinska izborna komisija u proširenom sastavu, u kojoj dominiraju predstavnici srpskih partija, sa 9 glasova za i 12 protiv odbacila je zahtev Koalicije Albanaca doline – navode iz ove koalicije.

Predstavnici Koalicije Albanaca doline podneli su u četvrtak Opštinskoj izbornoj komisiji u Bujanovcu zahtev za ponovno glasanje na biračkim mestima u Zarbincu (broj 13) i Velikom Trnovcu (broj 6), kako kažu u izbornom šrabu, zbog zakonskih propusta učinjenih u procesu glasanja na ova dva biračka mesta.

Albanskoj koaliciji fali oko 300 glasova za osvajanje poslaničkog mandata, a predvodnik liste Šaip Kamberi u četvrtak je ocenio da će glasovi i mesto u Skupštini biti obezbeđeni ako se ponove izbori na dva biračka mesta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *