„Otvoreni Balkan“ traka na prelazu Preševo, kamioni više ne čekaju satima

Bujanovac, 8. april 2022. Na graničnom prelazu Preševo-Tabanovce, između Srbije i Severne Makedonije, postavljena je tabla “Open Balkan“ (Otvoreni Balkan), kojom je obeležena traka namenjena prevoznicima kompanija iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije sa statusom Ovlašćenog privrednog subjekta (AEO).

-Nastavljamo sa sprovođenjem inicijative Otvoreni Balkan kako bi olakšali poslovanje privredi i ubrzali protok roba. Kamioni ne treba satima da čekaju na granicama već da se sve potrebne procedure sprovode brzo i efikasno. Na ovaj način slušamo glas privrede i utičemo na dalje poboljšanje privrednog ambijenta u našoj zemlji – rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Mali poručuje da je cilj inicijative Otvoreni Balkan da se značajno ubrza protok robe i usluga, stvori jedinstveno tržište radne snage i bolji uslovi poslovanja za kompanije, što će neminovno dovesti do bržeg razvoja privrede i višeg životnog standarda građana zemalja potpisnica sporazuma u okviru navedene inicijative, navodi se na sajtu Ministarstva finansija.

Siniša Mali je podsetio i da je potpisan sporazum koji će omogućiti uvođenje jedinstvene radne dozvole između Srbije, Severne Makedonije i Albanije, čime ćemo biti još privlačniji investitorima, koji će moći da dobiju radnike iz sve tri zemlje.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *