Alternativa: U ponedeljak nova vlast u Preševu i smena predsednice Ardite Sinani

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. april 2022. Alternativa za promene preuzeće vlast u Preševu od ponedeljka (11. april) kada će na sednici skupštine biti smenjena aktuelna predsednica opštine Ardita Sinani iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija.

Kako je Bujanovačkim potvrđeno u Alternativi, novu vladajuću većinu činiće 14 odbornika ove stranke, 5 iz Pokreta za reforme aktuelnog predsednika skupštine Samija Salihija, jedan iz Demokratske unije Albanaca (DUA) i jedan samostalni odbornik.

Za smenu Sinanijeve i pad aktuelne vlasti koju čine PDD, Demokratska partija Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe i Pokret za reforme koji menja stranu  glasaće dakle 21 odbornik od 38 koliko čine lokalnu skupštinu.

Za predsednika opštine biće izabran Šćiprim Arifi, šef Alternative koji je već vodio opštinu pre lokalnih izbora prošle godine.

Iz Alternative su poručili da je smena vlasti u Preševu „prva posledica što je Šaip Kamberi razjedinio albanske stranke tako da na  parlamentarne izbore 3. aprila isključivo zbog njega izađu sa dve liste i dožive neuspeh“.

Na ove izbore, posle sukoba sa PDD oko jedinstvene liste, Alternativa je izašla u savezu sa Pokretom za reforme, dok su Koaliciju Albanaca doline oformili PDD, DP Nagipa Arifija i PDP Šćiprima Muslijua.

Bez poslaničkog mandata su ostali i jedni i drugi.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *