Božinjevčani za Vukana sakupili 180.000 dinara (foto&video)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 12. april 2022. – U humanitarnoj akciji Mesne zajednice Božinjevac održanoj u ponedeljak na gradskom trgu u Bujanovcu za lečenje malog Vukana Stoiljkovića iz Vranja prikupljeno je 123.360 dinara. Pored iznosa koji je prikupljen prodajom na humanitarnom štandu, od kako je upućen apel za pomoć Božinjevčani su sakupili dodatnih 58.000 dinara, tako da će na račun za Vukana biti uplaćeno ukupno 181.360 dinara.

– U akciji na trgu je učestvovalo oko 10 domaćinstava iz Božinjevca i zadovoljni smo prikupljenim iznosom. Veliko hvala našim vrednim domaćicama koje su bez oklevanja prihvatile poziv i napravile proizvode, ali i svim ljudima koji su svojom humanošću i nesebičnošću pomogli i podržali našu akciju. Interesovanje građana je bilo dobro i još jednom smo na delu pokazali solidarnost i dobročinstvo kako bi pomogli Vukanu u životnoj borbi – rekao je za Bujanovačke Dalibor Tasić, predsednik MZ Božinjevac.

Akcija je organizovana u vidu humanitarnog štanda na kojem su se po simboličnoj ceni prodavali proizvodi od testa, slatkiši, kolači, domaći med, ajvar, igračke.

Za malog Vukana novčane priloge su dali i bujanovački vatrogasci, radnici elektrodistribucije, ali i brojni građani.

Videle smo najavu akcije i znale smo gde ćemo da doručkujemo. Važno je da svojim doprinosom podržimo svaku humanitarnu akciju i nadamo se da će se za Vukana na vreme sakupiti novac –rekla je Beba Dimitrijević, učenica prvog razreda Srednje škole “Sveti Sava”, koja je sa drugaricama posetila štand.

Kako je naš portal ranije pisao, u prošlonedeljnoj akciji prikupljanja pomoći za Vukana bujanovački kafić “Moment” sakupio je 75.000 dinara, na humanitarnom koncertu Muzičke škole prikupljeno je oko 40.000 dinara, a kutije za novčane priloge nalaze se u nekoliko gradskih kafića.

Za lečenje osmomesečnog Vukana potreban je najskuplji lek na svetu “Zolgensma” koji košta 2,5 miliona evra.

Kako prenosi portal Vranje News, do sada je prikupljeno oko 380.000 evra i neophodno je brže prikupljanje novca kako bi Vukan na vreme primio terapiju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *