Mitrović: Investitori iz Novog Pazara i Beograda zainteresovani za Jugokop

Bujanovac, 12. april 2022. – Najveća prepreka za aktiviranje klanice Jugokop trenutno je nepostojanje sistema za prečišćavanje otpadnih voda i očekujem da se to otkloni izgradnjom postrojenja u Srpskoj Kući, kaže za Bujanovačke Nenad Mitrović, šef odbora Srpske napredne stranke u Bujanovcu. Inače, zainteresovanih za preuzimanje klanice ima.

Mitrović dodaje da je Opština Bujanovac potpisala ugovor sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture čime je dobila 11,5 miliona evra za te namene.

– Na to postrojenje biće priključeni svi ti kolektori sa strane, sva ta mesta i sva ta voda biće odvođena u fabriku gde će biti prerađena – istakao je Mitrović.

Izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda kod Jugokopa i samo za tu fabriku, kako kaže, jeste izuzetno velika investicija.

– Pitanje je koliko se i tehnički to može dovesti do nivoa koji će da ispunjava standard, da otpadna voda u reku ode kao prečišćena voda – naveo je on.

Na pitanje Bujanovačkih da li ima zainteresovanih investitora i ko su oni, Mitrović kaže da ima potencijalnih investitora, ali da čekaju rešenje problema sa otpadnim vodama.

– Pre par meseci su bili investitori iz Novog Pazara i Beograda, ali čekaju da vide da li će se krenuti sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kojom će dinamikom ići izgradnja – kaže Mitrović.

O pokretanju procesa proizvodnje u bujanovačkoj klanici, o obećanjima i najavama iz vrha države, ozbiljno zainteresovanim investitorima, naš portal je više puta pisao.

Većina građana Bujanovca i okoline (93 odsto), pokazala je nedavno sprovedena anketa Bujanovačkih, ne veruje da će Jugokop ponovo raditi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *