Nedžat Behluli i njegova porodica doživeli neprijatnost od granične policije

Bujanovac, 12. april 2022. Privrednik i medijski radnik iz Bujanovca Nedžat Behluli tvrdi da su on i njegova porodica doživeli neprijatnost od patrole granične policije kada su ga u ponedeljak uveče zaustavili kod crkve u Bujanovcu. Behluli apeluje na sve policajce da svoj posao rade profesionalno jer, kako kaže, nema nikakve potrebe za podizanjem tenzija.

-Preko vašeg medija želim da pošaljem savet policajcima i njihovim starešinama: Manite se tih bespotrebnih provokacija, radite svoj posao profesionalno i održavajte normalnu komunikaciju sa lokalnom zajednicom. Ljudi smo i mi i vi, nema potrebe da dižemo tenzije, ionako nam je dosta drugih životnih problema – poručio je Behluli.

On je opisao kako je sinoć izgledao njegov susret sa patrolom granične policije.

-Vraćao sam se iz Skoplja sa ramazanske večere, sa suprugom i  ćerkom, kada me je odmah posle isključenja sa auto-puta, kod crkve, zaustavila granična policija. Njih dvojica, provokatori I tendenciozni, navodno rutinska kontrola, ali trajala je mnogo duže nego uobičajeno. Kad njih dvojica završiše navodnu kontrolu, dođe i treći policajac koji do tada bio u kolima, predstavi se kao vođa smene i ponovo krenu u kontrolu – priča Behluli.

Naglasio je da je doživeo ozbiljnu provokaciju, koja samo zbog njegovog iskustva i strpljenja nije prerasla  u  ozbiljniji  incident.

-Mene je teško isprovocirati, jer sam već u godinama, ali u suretima sa omladinom neophodno je uzajamno poštovanje – kaže Behluli.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *