PDD: Političko razbojništvo u Preševu

Bujanovac, 12. april 2022. (foto arhiva) – Da bi preuzeli vlast, novi predsednik opštine Šćiprim Arifi i predsednik lokalnog parlamenta Sami Salihi  pretvorili su Preševo u bojno polje, sve u režiji antialbanskih krugova, saopštavaju iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija.

Iz Kamberijeve stranke, koja je u ponedeljak ostala bez većine u Preševu, a funkcionerka ove partije Ardita Sinani smenjena sa mesta predsednice opštine, poručuju da su  dojučerašnji koalicioni partner Sami Salihi i njegov Pokret za reforme postupili sramno.

-Ni sugestije koje su stizale iz dve matične države, kao ni poziv premijera Republike Kosovo, da se s time prekine, nisu mogli da ubede Samija Salihija i Šćiprima Arifija da ne sprovedu do kraja ovaj sramni čin smene predsednice i tako ponovo destabilizuju opštinu Preševo – kažu u PDD.

Kako navode, za 11 meseci zajedničke vlasti Salihi nije imao nijednu primedbu, a Ardita Sinani je postala sinonim za dobru vlast i transparentnost u vođenju opštine.

-Ovo nije prvi put da aktuelni predsednik Skupštine u Preševu Sami Salihi političkim razbojništvom i izdajom koalicionih partnera uvodi nestabilnost u opštinu, u veoma složenoj političkoj situaciji, ne samo za Preševsku dolinu i Balkan, već i Evropu – kažu u Kamberijevoj stranci.

Tandem Arifi-Salihi, kako kažu, na parlamentarnim izborima u Preševu je dobio samo 1927 glasova, u Bujanovcu 345 i u Medveđi 29, čime je od naroda dobio presudu za pokušaje „da postane deo autoritarne vlasti trojke: Vučić, Dačić i Vulin“.

 -Kao takvi nelegitimni političari napali su opštinsku vlast u Preševu i predsednicu opštine Arditu Sinani. Ovaj dvojac je imao za zadatak da po svaku cenu stvori spletke u jedinstvenoj koaliciji za parlamentarne izbore. Kako bi zamaskirali svoje postupke, oni su nedeljama neosnovano optuživali i blatili ljude sa kojima navodno hteli da prave koaliciju za parlamentarne izbore – navodi se u saopštenju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *