Danijela Jović: Komunalac mi se sveti jer Bujanovačkim šaljem slike prepunih kontejnera ispred moje kuće

Bujanovac, 16. april 2022. – Danijela Jović iz Bujanovca dobila je od JP “Komunalac”  tužbu zbog duga od 115.000 dinara na ime neplaćenih računa za vodu i pruženih komunalnih usluga. Želi da izmiri dug, ali samo za realnu potrošnju vode i smatra da je tužba motivisana time što često preko našeg portala ukazuje na nerad preduzeća.

Danijela ističe da dan započinje čišćenjem smeća ispred svoje kuće kako bi mogla da izađe i ode na posao, jer se i pored brojnih žalbi upućenih Komunalcu, problem pražnjenja kontejnera i odlaganja smeća iza  ćevabdžinice “Prizrenac” u samom centru Bujanovca, gde ona živi, ne rešava.

Više puta je Bujanovačkim slala fotografije sa prepunim kontejnerima koje radnici preduzeća, kako kaže, i po nekoliko dana ne prazne (slike koje vidite nastale su u petak popodne a Danijela kaže da je smeće odneto u subotu ujutru tek posle nekoliko dana), a na toj lokaciji svi lokali na trgu i stanari susednih zgrada odlažu smeće, pa godinama živi okružena smećem i smradom, te čisti smeće kako bi sebi omogućila pristup kući i dvorištu.

– Svakog dana čistim đubre da bih mogla da uđem u svoju kuću i dvorište. To je nedopustivo. Obavljam njihov posao, a naplaćuju taksu za iznošenje smeća, pa se pitam ko koga ovde treba da tuži. Računi za vodu bezobrazno su visoki sa potrošnjom i do 40 kubika, iako u domaćinstvu žive i prijavljena su samo dva člana porodice, kaže rezignirano Danijela.

Danijela sama čisti smeće kako bi mogla da izađe iz dvorišta

Pojašnjava da je od Komunalca dobila predlog za izvršenje sa dugom od 115.000 dinara i da se nakon prigovora postupak nastavlja pred sudom gde će, kako je rekla, pokušati da pronađe pravdu.

–  Nekoliko puta sam razgovorala sa direktorom Komunalca i upoznala ga sa namerom da platim, ali ne više od onoga što sam realno potrošila. Tražila sam da mi obračunaju realnu potrošnju vode po članu domaćinstva, ali sam dobila odgovor da to tako ne može,  kaže nam ona.

Bujanovačke su više puta objavljivale fotografije punih kontejnera i razbaconog smeća na ulicama grada, koje su naši čitaoci slali sa namerom da se lokalnoj samoupravi i nadležnima  skrene pažnja  na ovaj problem.

Sa nerealno visokim računima za vodu suočili su se i stanari naselja “Karakačka”, o čemu je naš portal pisao.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *