Defile bujanovačkih maturanata posle dve godine pauze

Piše D.Stošić

Bujanovac, 15. april 2022. (foto arhiva) – Posle dve godine bez organizovane maturske večeri zbog epidemije izazvane korona virusom, ova generacija maturanata bujanovačke Srednje škole „Sveti Sava“ željno isčekuje tradicionalni defile gradskim trgom i matursku noć 13. juna.

Dijana Dukadinović

Cene u restoranima kreću se između 2.500 do 3.000 dinara, a prema računici naših maturanata za celokupni ugođaj maturske večeri potrebno je izdvojiti od 20.000 do 25.000, u zavisnosti od platežne moći roditelja.

Dijana Dukadinović  kaže da još uvek nije odabrala haljinu, ali da će u razgledanje i kupovinu krenuti uskoro.

– Haljina, frizura, šminka i cipele ne bi trebalo da koštaju više od 20.000 dinara, ali svako ću kupovati u skladu sa svojim mogućnostima. Iako roditelji malo prigovaraju oko maturskog budžeta, uspeli smo da napravimo kompromis – kaže kroz osmeh Dijana.

Bogdan Matić

Da će biti potrebno izdvojiti oko 200 evra za najluđu noć misli i maturant Bogdan Matić.

– Kod muškaraca je najskuplje odelo, a treba izdvojiti novac i za kupovinu cipela i košulje, jer, ipak, svako od nas želi da tu noć izgleda lepo i drugačije – kaže Bogdan.

Nadaju se da ih epidemiološka situacija, koja je za sada povoljna, neće omesti u tome da, kako kažu, kraj srednjoškolskih dana proslave i obeleže defileom na gradskom trgu kako bi “grad malo živnuo”.

Bujanovački maturanti će završetak školovanja i najlepšu noć proslaviti u restoranu Rojal putnik u Vranju i prema rečima Nataše Kljajić, članice Saveta roditelja i majke maturanta Željka, između nekoliko ponuda roditelji su izabrali taj restoran zbog cene koja je prihvatljiva.

– S obzirom da je sve poskupelo cena maturske večeri je solidna i u okviru cene je uračunata i muzika, što je povoljno za budžet. Moje dete nije previše zahtevno tako da za matursku noć mogu da izdvojim potreban novac – kaže ona.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *