Obeležena godišnjica pogibije vojnika u Reljanu

Bujanovac, Preševo, 16. april 2022. (foto Grad Vranje) – U selu Reljan kod Preševa u petak je održan komemorativni skup čime je obeležena godišnjica pogibije sedmorice pripadnika 78. motorizovane brigade, koji su stradali od NATO projektila tokom agresije na Srbiju 1999. godine.

Članovi porodice, pripadnici vojske, predstavnici grada Vranja i okruga odali su počast majoru Ljubisavu Stojanoviću, kapetanu Draganu Lukiću, starijem vodniku Željku Alaru, desetaru Dimčetu Stamenovom, kao i vojnicima Slobodanu Mirkoviću, Aleksandru Popoviću i Ninoslavu Milenkoviću.

Na spomenik poginulim herojima u Reljanu u ime Grada Vranja venac je položio predsednik Skupštine dr Dejan Tričković, u ime Ministarstva odbrane i Kopnene vojske brigadni general Novica Petrović, komandant 4. brigade Кopnene vojske sa saradnicima, a vence i cveće položile su i brojne delegacije i članovi porodica poginulih boraca.

,,U neravnopravnoj borbi poginuli su naši junaci. Ovo je najbolnije mesto u istoriji brigade. Neka je svetlo sećanje na naše heroje“, rekao je brigadni general Novica Petrović, komandant 4. brigade Кopnene vojske.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *