Koaliciji Albanaca 34 glasa na ponovljenim izborima

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. april 2022. Na ponovljenom glasanju na 54 biračka mesta u zemlji, po podacima Republičke izborne komisije (RIK), Koalicija Albanaca doline dobila je 34 glasa tako da posle 100 odsto obrađenog biračkog tela na parlamentarnim izborima ima 9693 glasa, što je nedovoljno za poslanički mandat.

Najviše glasova na ponovljenim izborima albanska koalicija očekivano je dobila na biračkom mestu broj 18 (selo Bujić) u opštini Preševo – 27.

Od 289 građana sa pravom glasa u ovom mestu u subotu je glasalo svega 11 odsto.

Koalicija je tražila poništavanje izbora i ponavljanje glasanja na dva biračka mesta u opštini Bujanovac, što su odbile i Opštinska (OIK) i RIK pa će konačnu odluku doneti Upravni sud.

Izbornoj listi koju predvodi Šaip Kamberi za ulazak u Skupštinu Srbije falilo je, po ranijim procenama, 300-500 glasova.

Iz Srpske napredne stranke (SNS) saopšteno je da je na ponovljenim parlamentarnim izborima ova stranka osvojila 60,94 odsto glasova, u odnosu na 43,6, koliko je osvojila 3. aprila, dok je lista Ujedinjeni za pobedu Srbije osvojila 5,92 odsto, u odnosu na 13 procenata koliko je imala 3. aprila.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *