Upravni sud: Nema ponavljanja izbora u Zarbincu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. april 2022. – U selu Zarbince u bujanovačkoj opštini neće biti poništeno glasanje, odlučio je Upravni sud koji je odbacio žalbu Koalicije Albanca doline.

Posle ove odluke suda definitivno je da će se u opštini Bujanovac izbori ponoviti samo na jednom biračkom mestu u selu Veliki Trnovac

U obrazloženju presude koja se tiče biračkog mesta broj 13 u Zarbincu navodi se da je Republička izborna komisija (RIK) pravilno postupila kada je odbila prigovor albanske koalicije, jer iz zapisnika o radu biračkog odbora proizilazi da je glasanje na biračkom mestu trajalo neprekidno od 7 do 20 časova.

Albanska koalicija je tražila poništavanje izbora tvrdeći da je biračko mesto zatvoreno u 18 časova, a prigovor su odbile i Opštinska i Republička izborna komisija.

Bujanovačke su u petak javile da je Upravni sud usvojio žalbu Koalicije Albanaca doline i poništio glasanje na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu, tako da će se izbori na ovom mestu ponoviti.

Ponavljanje glasanja u Velikom Trnovcu biće još jedna šansa za Koaliciju Albanaca doline da osvoji poslanički mandat, nakon što je ostala ispod cenzusa za 300-500 glasova posle izbora 3. aprila, ali i ponavljanja glasanja na 54 biračka mesta u zemlji 16. aprila.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *