Ardita Sinani: Šćiprim Arifi protiv glasa Albanaca u parlamentu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. april 2022. Bivša predsednica opštine Preševo  Ardita Sinani kaže da Šćirpim Arifi i Sami Salihi, koji su je nedavno smenili sa te pozicije, doprinose da u Skupštini Srbije nema predstavnika Albanaca i posle ponavljanja izbora u Velikom Trnovcu.

Sinani, koja vodi ogranak PDD u Preševu, kritikovala je političke protivnike, Arifija kao lidera Alterantive za promene i Salihija, šefa Pokreta za reforme,  što svoje glasače nisu pozvali da glasaju za listu Koalicije Albanaca doline koju predvodi Šaip Kamberi.

-Nakon neuspeha na parlamentarnim izborima, Šćiprim Arifi i Sami Salihi ne pozivaju građane sa pravom glasa da glasaju za jedinu listu koja još uvek ima mogućnost da Albancima obezbedi mandat u parlamentu. Šćiprim Arifi i Sami Salihi zaista doprinose da srpski parlament ostane bez albanskog poslanika – navela je Sinani.

Dodala je da njih dvojica ovim poručuju da je za njih „bolje da u Beogradu govore antialbanski poslanici iz Srbije nego albanski poslanik“.

Kako je rekla, njihova glavna misija bila je da ućutkaju glas Albanaca u srpskom parlamentu.

Ponovljeni izbori za narodne poslanike na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu održavaju se u četvrtak 28. aprila.

Lista Koalicije Albanaca doline ima šanse obezbedi mesto u Skupštini, ali je za to potrebno oko 600 glasova od 1089 koliko je građana sa pravom glasa na ovom biračkom mestu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *