Počela isplata 10.000 dinara prosvetarima

Bujanovac, 27. april 2022. – Zaposlenima u prosveti danas počinje isplata po 10.000 dinara, a država će preporučiti i lokalnim samoupravama da isplate pomoć zaposlenima u predškolskim ustanovama, rekao je ministar finasija Siniša Mali. Najavio je da će 16. maja početi prijava za 100 evra za mlade od 16 do 29 godina.

Ministar Mali je za RTS rekao da će svi zaposleni u prosveti, ali i naučni radnici danas, u četvrtak i petak dobiti pomoć od po 10.000 dinara.

Istakao je da će ovaj vid pomoći dobiti ukupno 130.000 zaposlenih u javnom sektoru i za to je izdvojeno 1,6 milijardi dinara.

– Ovo je jednokratna pomoć i država se ne zadužuje kako bi je isplatila, jer je isplaćujemo od novca koji imamo na računu – rekao je Mali.

Najavio je da će na sutrašnjoj sednici Vlade biti doneta preporuka lokalnim samoupravama da se i zaposlenima u predškolskim ustanovama isplati jednokratna pomoć, jer su u njihovoj nadležnosti.

– Šesnaestog maja počeće i prijava za novih 100 evra za mlade od 16 do 29 godina i trajaće do 30. maja. I oni koji se dosad nisu prijavili mogu sada, a koji već jesu ne moraju ponovo kako bi dobili novac – dodao je Mali istakavši da će novac biti isplaćen do 3. juna.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *