Kamberi: Verujem da žalba SPS-a nije etnički motivisana, Albanci na izborima pokazali da žele integraciju

Bujanovac, 4. maj 2022. – Šaip Kamberi, kandidat za poslanika Koalicije Albanaca Doline, rekao je kako se nada da zahtev socijalista za poništavanjem izbora u Velikom Trnovcu nije etnički motivisan, te da će SPS shvatiti situaciju i da se neće žaliti na odluku Opštinske izborne komisije (OIK).

OIK je danas odlučio da odbaci žalbu socijalista na regularnost ponovljenih izbora na jednom biračkom mestu u Velikom Trnovcu, o čemu su Bujanovačke pisale ranije danas.

-Nadam se da će žalioci da shvate situaciju, da nije bilo nepravilnosti, te da neće odugovlačiti ceo proces – kaže za Danas Šaip Kamberi, lider koalicije Albanaca Doline.

Ta koalicija bi, prema rezultatima ponovljenih izbora u Velikom Trnovcu, trebalo da ima jedan mandat u budućem sazivu Skupštine Srbije, čime bi Socijalistička partija Srbije izgubila jedan svoj mandat.

– Pa, jasno je da socijalisti gube jedan mandat zbog ovoga i nadam se da njihovo odugovlačenje nije etnički motivisano. Preko 13 hiljada glasova koje je dobila naša lista jasan je pokazatelj da Albanci žele integraciju. Eventualno poništavanje izbora biće nam signal da postoje snage u Srbiji kojima to smeta – ističe Šaip Kamberi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *