„Svetosavci“ skupili 100.000 za Vukana

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 5. maj 2022. – Na humanitarnom turniru u malom fudbalu u organizaciji učenika Srednje škole “Sveti Sava” u Bujanovcu i donacijama prijatelja prikupljeno je 100.000 dinara za lečenje malog Vukana Stoiljkovića iz Vranja.

-Potrebno je da budemo brzi i maksimalno humani, svako u skladu sa svojim mogućnostima, a naši učenici su se kroz sport i mali fudbal pridružili akciji. Ovaj humanitarni turnir je iznedrio i dve ženske ekipe što je prvi put u istoriji naše škole da devojčice učestvuju na fudbalskom turniru – rekla je Biserka Jović, direktorka škole.

Istakla je da su se akciji učenika pridružili  svi nastavnici i svi zaposleni u školi.

Ideja je potekla od maturanata, Željka Kljajića i Staniše Anđelkovića, ali su se vrlo brzo uključili i roditelji.

– Desetak izdavačkih kuća i brojni poslovni prijatelji su se pridružili i podržali humanitarni turnir „Svetosavaca“, donacijom u vidu novčanih priloga, majci i knjiga – rekao je Saša Nikolić, predstavnik Saveta roditelja škole “Sveti Sava”.

Na turniru je učestvovalo 12 ekipa, a finale će ostati upamćeno po revijalnom meču između ženskih ekipa koji je izazvao ovacije prisutne publike.

Ove hrabre učenice srednje škole zaigrale su mali fudbal i dobro se zabavile na školskom terenu, a povod za odigravanje utakmice ostavio je rezultat u drugom planu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *