Srpski fudbaler uplatio 500.000 evra za Vukana

Anonimna donacija od pola miliona evra

Bujanovac, Vranje, 6. maj 2022. – Anonimni donator uplatio je 500.000 evra za lečenje malog Vukana Stoiljkovića iz Vranja, a kako prenosi portal Vranjenews reč je o poznatom srpskom fudbaleru. Prema pisanju ovog portala, 18 maja pojavio se slobodan termin u bolinici u Budimpešti. Porodici je sada potrebno još 950.000 evra.

Kako prenosi Vranjenews, sve se desilo nakon što je u četvrtak 5. maja saopšteno da je ostvaren kontakt sa bolnicom Bethesda u Budimpešti i da su otuda javili da postoji jedan slobodan termin za prijem u bolnicu 18. maja koji treba iskoristiti zbog trenutnog Vukanovog stanja.

Znate sve i sami, 18. maj je blizu ali mi kao roditelji to ne smemo da propustimo. Znate koliko se dugo čeka na slobodan termin, a kod ove bolesti je bitno što pre primiti Zolgensmu. Osamnaestog maja bismo otišli tamo i odmah bismo krenuli sa analizama što bi značilo da će tada početi lečenje. Mi moramo da pokušamo da skupimo novac, ne smemo olako ispustiti šansu. Sada ste nam potrebni više nego ikada, upravo sada. Sada je trenutak kad mora da se zapne, jer mi verujemo da do 18. maja možemo skupiti novac i otići u Budimpeštu“, apelovali su Vukanovi roditelji preko društvenih mreža.

Vukan Stoiljković, osmomesečna beba iz Vranja, boluje od SMA a 2,5 miliona evra potrebno je za terapiju Zolgensmom, jednim od najskupljih lekova na svetu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *