Mini basket festival u Bujanovcu, snažna poruka Igora Rakočevića

Piše D.Stošić

Najmađi basketaš

Bujanovac, 8. maj 2022. – Preko 1000 dece iz 12 klubova Srbije i Severne Makedonije takmičilo se i igralo na 10. Međunarodnom mini basket festivalu u organizaciji bujanovačkog OKK Play 017 održanom ovog vikenda u Bujanovcu, a pravo oduševljenje mini basketaša i basketašica izazval je dolazak proslavljenog srpskog košarkaša Igora Rakočeviča.

– Ništa lepše nego videti toliko nasmejanih lica dece i uvek sam počastvovan da budem gost i da podržim ovakvu manifestaciju, rekao je za Bujanovačke Igor Rakočević.

Obraćajući se mini basketašima, Rakočević je podsetio na značaj sporta, ali i škole.

– Uživajte dok se bavite sportom, budite nasmejani, ali najbitnije je da ne zapostavite školu. Ako ostvarite uspeh u sportu i postanete profesionalci, to je još jedan veliki plus, istakao je Rakočević.

Govoreći o samom festivalu i za njega neočekivano velikom broju dece, dodao je da je lepo da deca “imaju ljude kao što su Nenad Stajić i Rade Georgievski koji omogućavaju da se ovakav festival desi”.

Predsednik kluba Nenad Stajić zahvalio se svima koji su došli i podsetio da je za deset godina na festivalu bilo skoro 10.000 učesnika, a da je ovogodišnji posvećen deci i mladima sa smetnjama u razvoju. On je ukazao na značaj širenja svesti o njihovim problemima i neophodnosti njihovog uključivanja u društvo.

U ime lokalne samouprave, koja je podržala festival, šef kabineta predsednika opštine Nagipa Arifija, Sali Salihi, rekao je da je sport nabolji ambasador naše zemlje, dok je Rade Georgievski, predsednik Mini basket udruženja Srbije deci poručio da se druže i da igraju košarku.

U ime Košarkaškog saveza Srbije Vule Vuković ukazao je na značaj mini basketa i trodnevnog festivala u Bujanovcu kao “jedinstvenog praznika košarke”.

Poslednjeg dana festivala mini basketaši su na četiri terena pokazali svoje košarkaško umeće, a svi učesnici su dobili zahvalnice, medalje i pehare.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *